ASBEST

Asbest is een schadelijke, kankerverwekkende stof.  Sinds 2001 is het gebruik ervan verboden in België, maar de stof zit nog overal.  In woningen, fabrieken, ondergrondse leidingen of overheidsgebouwen, waar asbest de vorm aanneemt van golfplaten, dakleien, gevelbekleding of isolatie.

Het al dan niet bewust onzorgvuldig handelen met asbestmaterialen veroorzaakt vaak de grootste blootstellingsrisico's voor mens en milieu.  Veel voorkomende probleemsituaties zijn het onvoorzichtig afbreken en afvoeren bij renovatiewerken, bodemverontreining of het afspuiten van asbestdaken onder hoge druk. Er wordt gewerkt om Vlaanderen in 2040 asbestvrij te hebben... Met nog meer dan 3,7 miljoen ton asbest in, op en om onze gebouwen wordt dit een huzarenklus.  Gelukkig hoeft niet alle asbest verwijderd te worden door een gespecialiseerde firma.  Wanneer het om hechtgebonden asbest gaat, kan u zelf aan de slag om dit te verwijderen. Het volstaat dan om een asbestpakket aan te schaffen en u conform de voorschriften en bijgeleverde materialen te beschermen.

VERKOOP ASBESTPAKKET

Het meest complete doe-het-zelf-pakket op de markt.

Voor wie thuis of op een werf zélf aan de slag wil gaan met het verwijderen van hechtgebonden asbest.

INHOUD

In ons pakket vind u zowel een dubbelwandige asbestzak als de nodige bescherming om zelf van start te gaan.

Bovendien kan u eveneens een instructiekaart vinden met handige tips voor een correcte en veilige verwijdering van het asbest.       


WERKING

1. U koopt het pakket aan via één van de verdelers
2. U start met het vullen van de asbestzak

3. Eens de zak gevuld, meld u hem af via het juiste formulier<4. Wij zorgen dat de zak binnen de 5 werkdagen wordt opgehaald.

REGIO

De zakken worden opgehaald in onderstaande regio.
Twijfelt u of er een ophaling voorzien wordt in uw gemeente?  Contacteer ons dan hier

VOORZORGSMAATREGELEN

Voor u zelf aan de slag gaat met asbest is het belangrijk u ervan te vergewissen dat het om hechtgebonden asbest gaat.  Indien het om niet-hechtgebonden asbest gaat, dient u een daartoe gespecialiseerde firma in te schakelen.  Een lijst met specialisten kan u hier vinden.
Twijfelt u om welke soort asbest het gaat?  Klik dan hier voor enkele foto's.